Az Önkormányzat hirdetménye Frissült:2020.03.27

Közlemények! 2020. március 27.

Közlemény

Segítségkérés

Hirdetmény! 2020. március 15.

Tisztelt Bátyaiak!

Figyelembe véve Magyarország Kormánya által a 40/2020. kormány rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetet az intézményvezetőkkel és a képviselő-testülettel egyeztetve a következő döntéseket hozom:

 1. Bátya Község Egészségügyi és Szociális Intézményében az idősek nappali ellátása 2020. március 16-tól határozatlan ideig szünetel. A szociális étkeztetést és a házi segítségnyújtást továbbra is a megszokott módon biztosítjuk.
  Felmerült kérdésekkel kapcsolatban hívható telefonszám: Markó Jánosné: 06(70)368-1972

 2. Az iskolai étkező 2020. március 16-tól helyben nem biztosítja az étkezést. Hétfői (2020.március 16.) napon a konyha dolgozói egyszer használatos edényekben kiosztják az ebédet, akik hétfő (2020. március 16) 8:30-ig igénylik. Az élelmezés-vezető a szünet időtartamára felmérést fog végezni a gyermekétkeztetési igényekről az Önkormányzatra vonatkozó utasítások szerint.
  Felmerült kérdésekkel kapcsolatban hívható telefonszám: Takács Tiborné: 06(30)602-7802

 3. A Bátyai Óvoda dolgozói a hétfői (2020.március 16.) ebédet egyszer használatos edényekben kiadják. Az intézményvezető a szünet időtartamára felmérést fog végezni a gyermekétkeztetési igényekről az Önkormányzatra vonatkozó utasítások szerint.
  Felmerült kérdésekkel kapcsolatban hívható telefonszám: Decsák Ferencné: 06(70)334-6042

 4. A Bátyai Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás 2020. március 16-tól határozatlan ideig szünetel. Kérjük ügyeiket lehetőség szerint telefonon és e-mail útján intézzék. (Telefon: 06(78)-468-026; e-mail: batya@batya.hu) Kivételesen indokolt esetben –telefonos egyeztetés után – fogadjuk személyesen ügyfeleinket.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy a további információk minél gyorsabb közlése érdekében kísérjék figyelemmel az önkormányzati közzétételi fórumokat(honlap: http://batya.hu facebook: Bátya Község Önkormányzata)

Bátya, 2020. 03. 15.
Fekete Csaba polgármester

Hirdetmény! 2020. március 14.

Tisztelt Bátyaiak!

Minden bizonnyal községünk lakói közül is többen folyamatosan követik a világban kialakult COVID19 koronavírus okozta megbetegedés terjedését, melynek következményeként Magyarország Kormánya is veszélyhelyzetet hirdetett ki. A Miniszterelnök úr tegnapi rendkívüli beszédében bejelentette többek között, az iskolák tantermen kívüli digitális munkarend szerinti átszervezését. (A tanulók nem látogathatják az iskolákat, a pedagógusok távoktatásban végzik a tanítást.)

A vírus terjedésének megakadályozása érdekében, azonban további intézkedésekre is szükség van immár helyi szinten. Ezért az Önkormányzat a következőkről tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot:

 1. Az Önkormányzat az intézményei közül a Községi Könyvtárat, valamint a Községi Faluházat a mai naptól (2020. március 14.) ideiglenesen bezárja.
 2. Az Iskolai Sportcsarnok nyitvatartási idejéből a község lakosainak biztosított időkeretben a Sportcsarnok látogatása a mai naptól (2020.03.14) szintén nem engedélyezett.

Ma délután Magyarország kormánya az Önkormányzat, ezen belül a Polgármester hatáskörébe utalta az óvodák és a bölcsődék bezárásának elrendelését. Holnap – azaz vasárnap – délelőtt a testület tagjainak véleményét meghallgatva hoz döntést a polgármester ez ügyben. Kérjük a Szülőket, hogy készüljenek fel az Óvoda esetleges bezárására

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a további tájékoztatók minél gyorsabb közlése érdekében kísérjék figyelemmel az önkormányzati közzétételi fórumokat (honlap: htttp://batya.hu facebook: Bátya Község Önkormányzata)

Megértésüket, figyelmüket köszönjük.

Bátya, 2020. március 14.

                                                                                  Bátya Község Önkormányzata