e-ügyintézés

e-Ügyintézés

A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes személy és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

Az Önkormányzati Hivatali Portálon történő ügyintézéshez szükséges a Központi azonosítási Ügynökön (továbbiakban: KAÜ) keresztüli azonosítás. A KAÜ az alábbi elektronikus azonosítási szolgáltatásokat biztosítja:

  • Ügyfélkapus azonosítás (Ügyfélkapu)
  • Részleges Kódú Telefonos Azonosítás (Telefonos azonosítás)
  • Tároló elemet tartalmazó személyazonosító igazolvány (E-szig.-azonosítás).

Az elektronikus ügyintézés indítása a képre kattintva.


Keresetlevél elektronikus benyújtása

A polgári perrendtartásról szóló 952. évi III. törvény (Pp.) rendelkezései értelmében 2016. július 1. napjától a jogi képviselővel eljáró fél, valamint a belföldi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezet és a közigazgatási szerv köteles elektronikus úton kapcsolatot tartani polgári perben a bírósággal.

A közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára szintén kötelező az elektronikus kapcsolattartás 2016. július 1-től.

FIGYELEM!
Az elektronikusan benyújtható űrlap a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekhez, valamint az elektronikusan benyújtható űrlap a közigazgatási szerv határozatának bírósági felülvizsgálata iránti kérelemhez szükséges ügyintézés is a fenti képre kattintva kezdeményezhető!