Népszámlálás 2022

FELHÍVÁS a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosok jelentkezésére

Munkalehetőség: vegyen részt Ön is a népszámlálás lebonyolításában!

Számlálóbiztosok jelentkezését várjuk a 2022. október–novemberben sorra kerülő országos népszámlálás terepen történő adatgyűjtési időszakára.

A népszámlálás Magyarország egyik legjelentősebb, mindannyiunk életét érintő adatgyűjtése. Segítségével pontos képet kapunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, nemzetiségi és vallási összetételéről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, háztartási és családi viszonyairól, lakáskörülményeiről. A népszámlálás során gyűjtött adatok alapvetően határozzák meg jövőnket, hiszen megbízható alapot adnak az országunkat, a településeinket és a lakókörnyezetünket érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntések előkészítéséhez. Az országos összeírás sikeressége nagyban függ a számlálóbiztosok munkájától, felkészültségétől, kommunikációjától.

A számlálóbiztos feladata:

 • körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése,
 • az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőív kitöltése az adatszolgáltatóval (ahol nem töltötték ki a kérdőívet interneten),
 • a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele,
 • folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

Előreláthatólag 100–140 címen kell kérdőívet kitöltenie, tableten keresztül, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére.

A munkavégzés időtartama: 2022. október 17. – november 20.

Követelmények a számlálóbiztossá váláshoz:

 • nagykorú, cselekvőképes személy,
 • saját eszköz megléte, internetelérés a felkészüléshez (PC, laptop, tablet stb.),
 • e-mail-cím, telefonszám.

A kiválasztásnál előnyt jelent:

 • legalább középfokú végzettség,
 • magabiztos számítógépes ismeret,
 • megfelelő tájékozódási, térképkezelési képesség,
 • az összeírás területén való helyismeret,
 • rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség.

A szerződéskötés feltétele:

 • a jelentkező kiválasztása,
 • az e-learning formában megvalósuló képzés sikeres teljesítése.

A 2022. évi népszámlálás települési munkáiban részt vevők feladatainak díjtételei a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

Amennyiben a fenti feltételeknek Ön megfelel, és kedvet érez a népszámlálás lebonyolításában számlálóbiztosként közreműködni, kérjük jelentkezzen, illetve érdeklődjön Bátya Jegyzőjénél.

Számlálóbiztosnak jelentkezni a jelen felhívás mellékletekében szereplő jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával lehet, melyet elektronikus szkennelt formában a jegyzo@batya.hu e-mail címre kell megküldeni, vagy papíron a Bátyai Polgármesteri Hivatalban kell leadni, vagy postai úton kell eljuttatni a hivatal címére (6351 Bátya, Kossuth Lajos utca 20). A jelentkezési lap letölthető ide kattintva vagy papíron igényelhető a hivatalban.

Adatkezelési tájékoztató (Bátyai Polgármesteri Hivatal)

Adatkezelési tájékoztató (KSH)

A kitöltött és aláírt jelentkezési lapok megküldésének, leadásának vagy a hivatalhoz történő beérkezésének határideje:

 2022. augusztus 10.

A számlálóbiztosokkal a helyi népszámlálási felelős (jegyző) köt megbízási szerződést, amelyre kizárólag azután kerülhet sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó – KSH által biztosított – online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A számlálóbiztosi toborzással kapcsolatosan a www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas, a népszámlálással kapcsolatosan pedig a www.ksh.hu internetes oldalon találhatók bővebb információk.

Bátya, 2022. július 26.

                                                                                   Bukros Noémi Linda

                                                                                              jegyző